Сигурно малцина вярват, че близо години след победата на здравите

...
 Сигурно малцина вярват, че близо години след победата на здравите
Коментари Харесай

Не дърпайте дядо Маркс за брадата

 Сигурно малко на брой имат вяра, че близо години след успеха на " здравите демократични сили " марксизмът би могъл да се възроди. Особено немислимо е да се чака, че това може да се случи някъде на Запад. Там, където са врели и кипели в борбите против марксисткото обучение и място за боязън от него няма.
Напразно. Оказва се, че въпреки " призракът на комунизма " да го няма, страхът от него отново броди. И този път освен в Европа, само че и в непревземаемата цитадела на демокрацията - Съединени американски щати. Опасността е още по-реална, тъй като пръв следовник на марксистката процедура не е какъв да е, а самият президент. За страшната истина преди дни ни отвори очите организация " Блумбърг ".
Скоро ще стане година, откогато Доналд Тръмп завоюва поста, а изборните пристрастености не стихват. Той към този момент привикна с всички нападки: че е съветски сътрудник, че е ксенофоб, сластен и чудовищно необуздан с дамите, че до момента не може да скалъпи екип, че е отстъпчив с враговете и рисково невменяем, че може да подпали Трета международна война. Много чу за себе си, само че че ще го обвинят в марксизъм, не очакваше.
Авторитетната " Блумбърг " обаче не може да бъде излъгана. Тя разполага с печени анализатори. Те са учили и изучили марксизма в дълбочина. Това им разрешава през днешния ден да извикат " Еврика! ". Открили са зловредната връзка " Маркс-Ленин-Путин-Тръмп ". Според тях създателят на " Капитала " и " Комунистическия манифест " проповядвал на своите почитатели да ускоряват вътрешните несъгласия на капитализма, с цел да го разрушат. Към такава тактика се придържал Путин, с цел да обърка президентските избори в Съединени американски щати. По същите стъпки тръгнал Тръмп, с цел да предизвика различия и неодобрение в американското общество, изкуствено да основава " демони " и " изкупителни жертви ".
Явно в чест на приближаващата 100-годишнина от Октомврийската гражданска война " Блумбърг " се гмурка и в дълбините на ленинизма. Ленин желал да покаже на пролетариата несъгласията сред " публично признатата история на всеобщата независимост " и неспособността на елементарния човек да управлява личния си живот. Той учел революционерите по какъв начин да ускоряват тези несъгласия. Който и по-късно заключение на Блумбърговото следствие не вижда връзката сред комунизма и Тръмп, си е негов проблем.
За създателя на фундаменталния разбор е " потвърдена истина ", че следвайки ленинските инструкции, руснаци във фейсбук, представящи се за американци, са оставяли послания в отбрана на половите малцинства, на афроамериканските деятели, изразявали са поддръжка на сепаратистите от Тексас, на съперниците на имиграцията, защитавали са правото на благосъстоятелност на оръжие. С други думи, били са хем за Хилари Клинтън, хем за Тръмп, само че са помогнали на шоумена да завоюва. Защото по този метод са съумели " да всеят измежду гласоподавателите възприятие на засегнатост и оскърбление, да задълбочат обществените несъгласия, да провокират взаимни съмнения, в последна сметка да отслабят нацията и да я създадат неуправляема ". Логиката е потресаваща. Все по този начин разумно блумбърговият драскач възкликва " Ленин би се гордял ". Нека сме обективни: Ленин би се гордял и с него.
Въпросният драскач не е уединен боец. Редица други издания - и в Съединени американски щати, и в Европа, съзряха рисковата съветска тактичност, възприета от Тръмп, която довела и до митингите на чернокожите. Ленинският инструментариум обаче е осъвременен с нови технологии: Москва употребила играта с покемони, с цел да направлява протестиращите. Не друго, а марксизмът-ленинизмът изкусно използван от Путин, е в основата на " Брекзит ", на събитията в Каталуня, на онзиденшните референдуми в Италия, на пълзящата победа на радикалната десница в Европа и изобщо на евроскептицизма.
В борбата против Русия и тъмните сили на Тръмп отново тези дни се хвърли и някогашната държавна секретарка Кондолиза Райс. Хванала се за брадата на дядо Маркс, на няколко съветски императори и на Ленин, и тя уважи годишнината на Октомврийската гражданска война. В обширна публикация в " Ню Йорк таймс " Райс с трогване си спомня за пътешестване до Ленинград като студентка, с цел да се впусне в галоп по съветската история. Тази история дава такава опция за разлика от американската, по която не можеш да препускаш - бързо стигаш от единия й край до другия. В беглия прочит на над 1000-летната история на Русия дамата не среща съвсем нито една позитивна персона - всичко в " онази страна " върви на зле. На финала маститата кремлиноложка прави обобщението, че Октомврийската гражданска война, " раздрусала света преди 100 години ", продължава да въздейства върху сегашното и да образува бъдещето на Русия. " Ашколсун! ", биха възкликнали турските й съдружници и сътрудници, които доста по-добре от нея познават и предишното, и сегашното на Русия. И доста пердах са яли, и доста дълго са съжителствали.
Изваждането на " призрака " на марксизма от пропагандисткия панер на минали епохи и включването му в днешния западен информативен боеприпас подсказва единствено отпадналост на въображението. Старо изпитано оръжие за заплашване на личната аудитория. Нищо чудно обаче, в случай че излезе, че теглят дявола за опашката.
Виж всички публикации от Светлана Михова-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР